Loading

запознанство през интернет

Вие знаете през каква жестока конкуренция трябва да се премине, за да получим хубава работа, нали? А сега си представете, че по време на on-line търсенето на спътника в живота ви конкуренцията е няколко пъти по-сериозна и ожесточена и всяка необмислена фраза във вашата анкета на профила може да стане фатална грешка. Затова, за да не приличате на неудачница, предлагам ви да разберете как да не отблъсквате мъжете по време на запознанство през интернет?

Как да осъществяваме запознанство през интернет?

Скорошно социологическо изследване установи, че почти 50 милиона човека търсят своята любов на страниците на Eharmony.com и Match.com. А колко още такива сайтове за запознанства има по целия свят и мъже, занимаващи се с търсенето на своята половинка? Подобно на директор човешки ресурси, те съвестно разглеждат женските профили, търсейки причини, поради които да ви откажат. Потенциалните младоженци четат хиляди анкети. Възможно е и вашата да е била прегледана множество пъти, но да не е предизвикала интерес. А знаете ли защо?

Най-разпространените женски грешки при попълването на анкетите

По-долу са представени най-популярните женски изказвания, които отблъскват интернет-почитателите. Оказва се, че мъжете по свой начин разчитат нашите откровения.

1. Материална обезпеченост

Вие пишете: “Искам да се запозная с обезпечен човек”.
Той чете: “Аз не съм материално обезпечена и считам, че мъжът трябва да обезпечава материално жената”.

Въпреки че това изказване изобщо не означава, че ще го доведете до банкрут, то може много лесно да отблъсне всеки мъж. На него ще му се струва, че вие просто искате да го използвате. Разбира се, че на нас, жените, ни се иска хубав и комфортен живот, обаче в този случай не е прието така прямо да се заявява това.

2. Порядъчност

Вие пишете: “Искам да се запозная с честен, порядъчен човек”.
Той чете: “Аз вече не веднъж се опарих и едва ли ще мога да се доверя на близък човек”.

Що за баналност? Всички момичета търсят честен и порядъчен спътник в живота. Че нали по този начин, вие се опитвате да отблъснете лъжците и негодниците? Така е, но заедно с тях вие отблъсквате и честните мъже, които ще се побоят да поемат върху себе си тежестта на вашите предишни отношения. За определяне на човешката надеждност и порядъчност трябва да намерите други думи.

3. Деца

Вие пишете: “Децата са моя живот”.
Той чете: “Трудно ще намеря време и за вас”.

Ако целия ваш живот се върти около децата, как ще се впише в него мъжа? Когато в анкетата твърде често се подчертават отношенията с децата, мъжът разбира, че може да бъде излишния. Без съмнение, децата са важна част от вашия живот. Всички самотни майки искат да намерят човека, който би разбрал и уважил техните майчински чувства. Обаче не бива в своя профил да отделяте на децата повече от две изречения. Даже едно е достатъчно.

4. Възраст

Вие пишете: “Изглеждам по-млада за годините си”.
Той чете: “В действителност съм по-стара, отколкото съм отбелязала в анкетата, но ако напиша истината едва ли ще искате да се срещнете с мен”.

Такова описание повече прилича на неувереност в себе си. Вместо да се безпокоите за възрастта си, използвайте примери за дейност и хоби, които в пълна степен ще илюстрират вашата младост. Нали искате да намерите човек, който да споделя вашия начин на живот и увлечения, а не такъв, който е съсредоточен върху вашата дата на раждане?

5. Интереси

Вие пишете: “Аз съм независима и амбициозна, не мога да седя без работа”.
Той чете: “Аз работя по 60 часа на седмица, а в уикенда преподавам йога и ходя на уроци по няколко чужди езика”.

Жените са склонни да използват думите “независима” и “амбициозна”, за да покажат, че имат собствени интереси, различни от домакинската работа. Но това е неправилно. Може да отблъснат мъжа, който ще реши, че за него няма място във вашето ежедневие. По-добре опишете в анкетата колко ще му е интересно да бъде с вас. Опишете с примери своите весели занимания през уикенда или мероприятията, които ви доставят най-голямо удоволствие. По този начин ще демонстрирате пред мъжа, че разполагате със свободно време и го прекарвате в развлечение. Много е важно да покажете, че в еднаква степен сте увлечени от кариерата и от отношенията си извън работата. Да, силният пол го привличат жени, които са придобили професионален успех, но само тези, които са направили това без да е сметка на личния им живот.

6. Критичност

Вие пишете: “Аз съм много взискателна”.
Той чете: “Аз търся супермен и много се съмнявам, че можете да ме направите щастлива”.

Мъжете се боят от отказ. Споменаването на критичност и взискателност значително намалява шансовете ви за среща с вашия избраник. Не бива да се запознавате в интернет, тормозейки потенциалните младоженци с първите редове. Вашият профил може да бъде зачеркнат само заради едно такова заявление.

7. Лъжа

Вие пишете: “Не се притеснявайте, ако започнем да се срещаме, може да излъжем познатите си и да им кажем, че сме се запознали някъде на улицата”.
Той чете: “Срамувам се, че се намирам в сайт за запознанства и не искам за това да разберат моите приятели или роднини. На практика, струва ми се, че не си заслужава въобще да се срещаме”.

Ако ви се иска да напишете такава глупост, това означава само едно – вие не сте готова още за запознанство през интернет. Още повече, че отношенията, започнати с лъжа, не водят до нищо добро. Ако мъжа не го отблъсне това предложение и се съгласи да скрие мястото на вашето запознанство през интернет от семейството и приятелите си, какво още може да скрие от вас?

8. Обикновеност

Вие пишете: “Аз съм обикновена, спокойна и добродушна”.
Той чете: “Аз нямам собствена гледна точка, обичам да прекарвам времето си на дивана, гледайки сериали”.

Избягвайте тези три прилагателни. Те могат да предизвикат у мъжа нелицеприятни асоциации. Много от тях могат да помислят, че ви е безразлично какво се случва наоколо. Ако не желаете да отблъснете мъжа, не се рекламирайте по този начин. Позволете му сам, по време на среща, да определи какъв е характера ви.

9. Старомодност

Вие пишете: “Аз съм старомодна и споделям общоприетите морални ценности”.
Той чете: “Няма да правя секс, докато не се омъжа”.

Въпреки че самата фраза е прекалено неясна, мъжете я приемат по свой начин. И ако те действително възприемат написаното като отказ от секса, то ще ви отхвърлят като кандидатура. Не губете времето на хора, които в сайт за запознанства търсят жени само за секс. Между другото, тези мъже винаги косвено показват своите намерения по време на първата размяна на реплики в сайта. Просто внимателно следете за техните речеви особености и всичко ще ви стане ясно.

За съжаление, ние често се представяме пред мъжете не такива, каквито сме в действителност, а такива, каквито искат те да ни видят. Е, това е факт от живота и трябва да се адаптираме към него. Но сега вие вече знаете как да не отблъсквате мъжа и да не се допускате груби грешки при онлайн чата и попълването на анкетата в профила си.

Източник

Снимка

*  *  *

Ако ви е харесала тази статия, моля споделете я с вашите приятели.

Ако

  • имате проблем, с който не можете да се справите сам/а,
  • имате пост-ковид синдром или съмнения за такъв след прекаран COVID-19,
  • желаете да усъвършенствате себе си,
  • считате, че имате нужда от консултация относно взаимоотношенията с децата си или с вашия партньор,
  • искате да гледате по-оптимистично на живота, но не можете да се справите сам/а,
  • или желаете да опознаете личността си чрез тестове,

свържете се с мен, ще се радвам да ви помогна.

Вашият коментар