Loading

общ език

Настъпи най-щастливия ден във вашия живот – омъжихте се. Дали това се е случило вчера или преди десет години, не е важно. Имате прекрасен съпруг, обичате се, но… той има приятели, които не разбират, че животът на вашата половинка се е изменил напълно и техният приятел е станал семеен човек.

Женският егоизъм в отношенията

Как да направя така, че цялото внимание на съпруга ми или поне голямата част от него да бъде за мен, а не за неговите приятели? Такива мисли имат много жени. За някои жени приятелите на мъжа им даже се превръщат в проблем. Кое е пречката – общителния мъж или нашия женски егоизъм? Нека да намерим изход от триъгълника: вие – вашия мъж – неговите приятели.

Проблемът за приятелите е само женски проблем. При мъжа такъв проблем просто не съществува. Дори да имате сто близки приятелки, с които по цял ден да прекарвате времето си, на мъжа ще му е все едно, той ще намери какво да прави. Даже много от вашите половинки ще се радват на вашия кръг на общуване, особено ако вашите приятелки са симпатични и обаятелни.

Но да се върнем на приятелите на мъжа. Ако те започнат често да посещават вашето семейно гнездо, с надеждата да откраднат за час вашия драгоценен съпруг, вие ще започнете да съскате и да пускате нокти. Между вас и приятелите на мъжа ви ще се появи взаимна антипатия и ще се окажете дразнител номер едно на всяка мъжка компания. И този негатив в отношенията ще нараства от ден на ден. Как да се справите? Женският егоизъм е отговорът на този въпрос.

Не можем да се преборим с женския егоизъм, но може да се научим да живеем с него, осъзнавайки, че той съществува. Нито едно момиче не желае да дели най-скъпия си човек със съвършено непознати хора. И вие не сте готови за това. Но трябва да разберете, че вашият съпруг е приятен и на други хора и че болшинството от неговите приятели го познават още от ученическата скамейка.

Най-голямата грешка, която може да направите в момент на отчаяние е да се опитате да се скарате със старите приятели на мъжа ви и по този начин да се оттървете от тях. Не го правете! Обуздайте своя женски егоизъм и се постарайте да превърнете своите „врагове” в свои съюзници.

Правилният подход

Представете си, че компанията се състои от млади хора, които обичат да прекарват времето си заедно и да обсъждат заедно всякакви неща или просто да изпият по някоя бира. Разбира се, може да се отнесете към такива приятели като към приятели по чашка, закачили се към вашия съпруг, но всичко е в рамките на приличието. Не си заслужава да се разпалвате и да показвате своя негатив. Ето златно правило, към което трябва да се придържате: ако на мъжа ви му е интересно с тези хора, значи и на вас също трябва да ви бъде интересно с тях.

Постарайте се да намерите в приятелите на мъжа ви нещо хубаво и се опитайте да дружите с тях. Разбира се, трудно е да очаровате изведнъж няколко мъже. Особено ако вече сте успели да се покажете в неблагоприятна светлина и у тях вече е оформено определено отношение към вас. Но това може лесно да се оправи. Бъдете по-хитра и се постарайте да намерите подход към всеки от приятелите на мъжа ви по отделно. Ето няколко способа как да направите това:

1. Поканете някого от приятелите му на гости или на вечеря.

Ако той е женен или си има приятелка, нека дойдат заедно. Запознайте се с неговата спътница и започнете да дружите семейно.

2. Ако приятелят на мъжа ви е заклет ерген, пробвайте да поговорите с него.

Например, останете насаме и го разпитайте за неговия живот, проблеми и т.н. Може да не вярвате, но мъжете обожават да разказват за себе си.

3. Бъдете гостоприемни.

Ако приятелите на мъжа ви са ви дошли на гости, не се опитвайте да се избавите от тях час по-скоро. По-добре ги поканете на масата и им предложете кафе или чай.

4. Винаги бъдете приветлива и усмихната.

Намерете добра дума за всеки от неговите приятели, който ви посещава. Попитайте го как са нещата при него и му направете комплимент.

5. Не се отказвайте от съвместни разходки сред природата, риболов или посещения на спортни мероприятия.

Това е отличен повод да направите добро впечатление на неговите приятели.

6. Бъдете остроумна, кокетна и мила.

Пускайте в ход своя женски чар, но не прекалявайте. На вашия съпруг няма да се хареса откровен флирт.

Използвайки тези шест прийома, вие бързо ще се превърнете от булдог, охраняващ благоверния, в „наш човек”. С вас и с вашите правила ще започнат да се съобразяват, уважават и ще се притесняват да не ви обидят.

На практика, в това да намериш общ език с неговите приятели, няма нищо сложно. Нужно е просто да забравите за женския егоизъм и ставате уважаван човек в мъжката компания на своя съпруг.

Източник

Снимка

*  *  *

Ако ви е харесала тази статия, моля споделете я с вашите приятели.

Ако

  • имате проблем, с който не можете да се справите сам/а,
  • имате пост-ковид синдром или съмнения за такъв след прекаран COVID-19,
  • желаете да усъвършенствате себе си,
  • считате, че имате нужда от консултация относно взаимоотношенията с децата си или с вашия партньор,
  • искате да гледате по-оптимистично на живота, но не можете да се справите сам/а,
  • или желаете да опознаете личността си чрез тестове,

свържете се с мен, ще се радвам да ви помогна.

Вашият коментар