Loading

смисъла на живота

Има една проста техника, която бих искала да споделя с вас. Тя е свързана с откриване на нашето предназначение, на смисъла на живота ни.

За да я направите, трябва да си осигурите свободно време – от четиридесет минути до един час. Седнете и без да се замисляте запишете всички ваши желания, които ви идват наум – какво бихте искали, това, което ви носи радост и удоволствие. Не е необходимо да ги подбирате според това дали можете да ги постигнете или не, дали ще имате пари за тях или не. Просто напишете всичко, което ви идва наум. Всичко това, което искате.

След като сте съставили списък на всички желания, ще трябва да работите с него известно време. Работата с него е много проста. Трябва всяка вечер (а ако имате възможност – и всяка сутрин – отново) да преглеждате списъка, който сте направили. Необходимо е обръщате внимание по какъв начин сърцето ви реагира на всяко едно желание от него – действително ли го искате или не, нужно ли ви е или не.

И ако в сърцето ви не се появява никакво изгарящо чувство, че да, наистина, имам нужда от него, просто зачеркнете желанието – това означава, че това е някакво случайно желание, което ни е наложено отвън!

Така постепенно ще зачеркнем нещата, които не ни озаряват отвътре и ще останат само няколко важни неща, които наистина искаме.

Те ще отговарят на нашата природа, нашето предназначение, нашата съдба, колкото и да ни е странно.

Ще разберем, че искаме прекалено дълбоки неща, които обаче ще ни помогнат да станем щастливи и без които нашия живот не би бил пълноценен. С други думи, това е начин да се очистим от нещо външно, повърхностно и да разберем вътрешната същност на това, от което наистина се нуждаем. Това е работа със самия себе си.

Снимка

*  *  *

Ако ви е харесала тази техника, моля споделете статията с вашите приятели.

Ако

  • имате проблем, с който не можете да се справите сам/а,
  • имате пост-ковид синдром или съмнения за такъв след прекаран COVID-19,
  • желаете да усъвършенствате себе си,
  • считате, че имате нужда от консултация относно взаимоотношенията с децата си или с вашия партньор,
  • искате да гледате по-оптимистично на живота, но не можете да се справите сам/а,
  • или желаете да опознаете личността си чрез тестове,

свържете се с мен, ще се радвам да ви помогна.

Вашият коментар