Loading

факти за живота вдъхващи надежда

Животът може да бъде груб във всеки един момент, затова не е чудно, че губим надежда, обезсърчаваме се и губим фокуса на това, което правим.

В моменти като тези, трябва да си припомним нещата, онези факти за живота, вдъхващи надежда. Защото тя е там, през цялото време. И ако ние се фокусираме върху нея, останалото няма да има значение и можем да продължим нашия живот, по-силни и по-положителни от всякога.

Ето някои неща, които винаги ще ви вдъхнат надежда:

1. Времето лекува всичко.

Каквото и да мислите, че сте преживели, без значение колко лош смятате, че е момента, той ще отмине.

Ще се научите да живеете с него и може дори да го забравите. Ще свикнете да живеете без даден човек или ще промените начина си на живот.

2. Възможностите са навсякъде.

С всеки нов ден светът ви предлага безброй възможности. Вашата работа е да ги забележите, да бъдете отворени към тях и да ги използвате по най-добрия начин.

3. Има хора, които могат да ви подкрепят и да ви мотивират.

Може би сте заобиколени от токсични хора, които мислят само за себе си, отрицателни са, оплакват се от живота, никога не ви слушат, не се интересуват от целите ви и постоянно ви карат да се чувствате зле.

Вие нямате нужда от тях. В действителност, ако продължавате да сте около тях, няма да постигнете целите си или да се почувствате по-щастливи.

Но не забравяйте, че има и други хора с интереси като вашите, общности, към които можете да се присъедините, приятелства, които можете да завържете. Така че се изправете и ги намерете.

4. Ако не харесвате нещо в себе си, винаги можете да го промените.

Не се чувствайте безнадеждно, ако мразите тялото си, не сте продуктивни, нямате умения, не харесвате стила си, не сте уверени или сте твърде срамежливи, за да говорите с нови хора.

Всичко това може да бъде променено доста лесно. Просто разберете защо го правите и вземете съответните мерки. Ако имате определено желание, ако наистина искате да подобрите живота си и да се самоусъвършенствате, предприемайте по една малка стъпка всеки ден към това.

5. Нищо не е толкова зле, колкото изглежда.

Ние сме склонни да драматизираме ситуациите и често те изглеждат по-лошо в съзнанието ни, докато всъщност всичко е временно и може да се променя.

Имайте това предвид.

6. Животът е прост.

Така че спрете да го усложнявате.

Отървете се от вашите големи очаквания, престане да се опитвате да отгатне какво имат предвид хората и ги питайте директно.

Изхвърлете всички вещи, които не сте използвали скоро и направете място в апартамента си.

Пуснете миналото и бъдещето и се съсредоточете върху настоящето. Премахнете тези задачи от вашия списък със задачи, които някой друг може да свърши, които не са спешни или нямат нищо общо с целите си и нещата, които искате в живота.

7. Не е нужно да правите или да имате нещо по-специално, за да бъдете щастливи.

Толкова много хора търсят щастието във външни източници – те чувстват празнота вътре в тях и се опитват да я запълнят като обичат някого или прекарват цялото си време с него, като пазаруват, купонясват, преместват се на друго място, променят външния си вид, и т.н.

И те се чувстват още по-лошо след това.

Причината е, че щастието може да се намери само вътре в нас. И тази празнота е знак, че не сте фиксирани върху връзката си със себе си – не обичате, не цените, не приемате и не слушате себе си.

Започнете да правите тези неща, заедно с това оценявайте това, което вече имате, бъдете в настоящето и се наслаждавайте на малките неща. Тогава ще видите света от различна гледна точка – ще се изпълнят дните ви с благодарност и задоволство и щастието ще дойде.

8. Неуспехите и грешките са благословии.

Неуспехът е най-голямото доказателство, че се опитвате, това означава, че правите нещо с живота си и това ви поставя пред обикновения човек, който просто седи у дома, опитва се да разбере какво иска и как да го получи.

Да се опитвате нещо и да не успявате, ви прави по-опитни, по-силни и ви позволява да знаете какво не трябва да правите следващия път.

И ако се научите как да се намирате поуката в това и да не се отказвате, в последствие ще достигнете до успеха.

9. По-добрите неща предстоят.

Това е факт. Просто трябва да бъдете отворени за тези неща, да ги очаквате с нетърпение, да повярвате, че заслужавате по-доброто.

10. Ако нещо е важно за вас, ще намерите време за него.

Повечето от времето в живота се приоритизира. Ако кажете, че нямате време за нещо, то просто не е толкова важно за вас.

Защото ако беше, щяхте да намерите начин да намерите време. Така че никога не казвайте, че сте прекалено заети, за да прекарвате време със семейството си, да правите това, което обичате или нещо друго.

11. Ако се научите как да пускате нещата, ще бъдете свободни и спокойни.

Пускането е красив процес. Помага ви да си освободите съзнанието си от бремето на миналото и да спрете да се притеснявате за това, което може да се случи утре, а след това ви дава възможност да бъде точно тук, точно сега – напълно са присъствате и да сте съпричастни на това, което правите.

12.  Вселената работи във ваша полза, а не срещу вас.

Животът може да изглежда несправедливо понякога, но това е, защото сте приели нещата твърде лично, очаквате прекалено много или не правите това, което трябва.

Вселената ви дава знаци през цялото време, просто трябва да се вслушате в тях, да ги забележите и изберете това, което е правилно.

13. Всеки следващ ден е шанс да започнем отначало.

Това е чудесен факт и аз обичам да си го напомням всеки път, когато се чувствам зле.

Това е вярно. Без значение колко пъти сте се провалили, колко лошо сте се чувствали вчера и какви трудностите сте преживели, утре е друг ден и вие решавате как да го започнете и как да го прекарате.

14. Във всеки един момент можете да срещнете този единствен човек, който ще е най-подходящ за вас.

Никога не мислете, че ще бъдете сам за останалата част от живота си, или че никой не е подходящ за вас. Това може да се е случило с един куп хора, но това е само защото са взели погрешните решения.

Може би те не са имали нищо общо с вас, били са напълно различни. Но те имат свои собствени алеи за разходка, така че просто следвайте Вашите.

И никога не спирайте да вярвате, че вашата сродна душа ви чака някъде. Просто правете това, което трябва да направите, работете върху целите си, върху вашето тяло, ум и душа. Подобрявайте себе си и начина си на живот, и този човек ще дойде.

Сега, когато знаете всички тези неща, как може да се отчаете от живота отново?!? Той е една красиво приключение, а изненадите и възможности са навсякъде.

Източник

Снимка

*  *  *

Ако ви е харесала тази статия, моля споделете я с вашите приятели.

Ако

 • имате проблем, с който не можете да се справите сам/а,
 • имате пост-ковид синдром или съмнения за такъв след прекаран COVID-19,
 • желаете да усъвършенствате себе си,
 • считате, че имате нужда от консултация относно взаимоотношенията с децата си или с вашия партньор,
 • искате да гледате по-оптимистично на живота, но не можете да се справите сам/а,
 • или желаете да опознаете личността си чрез тестове,

свържете се с мен, ще се радвам да ви помогна.

This Post Has 2 Comments

 1. Gergana

  Това е една голяма истина!

 2. София Савова

  Благодаря!

Вашият коментар