Loading

женен мъж

Няма нищо лошо в това, че харесвате женен мъж. Важно е доколко сте в състояние да управлявате вашите чувства. Въпреки че влюбеността е забавна и безобидна, трябва да знаете няколко важни момента, които ще ви помогнат да контролирате това свое увлечение.

Как да обуздаем своите желания?

За да не се разочаровате и да не съжалявате за отношенията си с женения мъж, придържайте се към тези съвети на опитните психолози, които ще ви предпазят от душевни страдания.

Признайте своите чувства пред себе си

Преди всичко вие трябва да разберете, че във вашето влечение към женения мъж няма нищо нередно. Ние всички сме сексуални същества и често ни привличат красиви и обаятелни хора. Това е нормално. Ако се влюбите, не се убеждавайте в обратното – признайте пред себе си своите чувства. Честността може да ви помогне да станете по-малко обсебени и трезво да осъзнаете, че любовта идва и си отива. Въпреки това, понякога е полезно да споделите своите емоции с близка приятелка, разговорът с която ще намали вътрешното ви напрежение.

Контролирайте фантазията си

Повечето фантазии са безобидни, но понякога те могат да станат мощна опияняваща сила, ако се връщаме към тях отново и отново.

 • Ако във фантазиите ви щастливия женен мъж ви носи към шикозна постеля от рози, знайте – това няма да се случи, не витайте в облаците. Вашите най-смели мечти за прекрасно съвместно бъдеще никога няма да станат реалност. Винаги помнете това, че той има жена и деца, а с вашите фантазии вредите не само на всички тези хора, но преди всичко на самите себе си.
 • Ако попитате жените биха ли спали с женен мъж, болшинството от тях ще ви отговори: „Никога!”. И въпреки всичко, това се случва постоянно… Прекрасно знаейки, че не трябва да правим това, ние все пак попадаме в обятията на „женените”. Как се случва това? Психолозите твърдят, че вина за това имат нашите девически мечти, които помагат на жените да оправдаят своите действия.

Постарайте се да контролирате собствените си фантазии. Приемете като правило да не мечтаете за зает мъж, даже той да е супер привлекателен. Това ще ви помогне да управлявате своите увлечения и да намалите вероятността чувствата ви да вземат превес над разума.

Избягвайте излишния флирт

Даже най-безобидния флирт може много бързо да прерасне в емоционална близост, която от своя страна да стане отправна точка за физически контакт. Ако ви харесва да флиртувате или да се закачате със семейния мъж, придържайте се към тези основни правила, за да не отидете прекалено далече:

 • Избягвайте ненужните текстови съобщения и позвънявания. Ако той ви звъни по работа, бъдете прекалено лаконични и хладни при общуването по телефона.
 • Не се стеснявайте по време на разговора да споменете жена му. Не се правете, че тя не съществува. Дума за нея може да помогне на вашия любим да си спомни, че той е обвързан.
 • Избягвайте да се докосвате. Флиртът става по-мощен и неконтролируем, когато докосвате ръцете си или краката си по време на общуването. Просто не правете това.
 • Не оставяйте насаме. Никакви съвместни срещи на кафе или покани у дома “за нещо много важно”. Никога!
Включете въображението си

Ако нищо от изброеното по-горе не помага и неудържимо сте привлечени от женения мъж, използвайте въображението си, за да се дистанцирате емоционално от него. Тези няколко прости прийома могат да станат изключително ефективни инструменти за управление на вашата страст:

 • Представете си, че той има стомашно разстройство. Да, той е обикновен човек, и вероятно понякога страда от ужасна диария. Това не е фантазия – понякога той действително е отвратителен.
 • Помнете, че нямате бъдеще заедно. Даже да се реализира мечтата ви и флиртът да прерасне в отношения, вие никога не може да му се доверите, знаейки, че той е предал своята жена и е захвърлил децата си.
 • Не прекъсвайте рязко общуването или приятелството. Не трябва просто да изхвърлите напълно човека от живота си, особено ако се виждате всеки ден на работа. Стремителният разрив на приятелските отношения може доведе до обратното – безумна мания. За да не се случи това, занимавайте се с ежедневните задачи, старайте се да контролирате своите емоции, фантазии и флирт и постепенно сведете към „не” топлите отношения.
 • Престанете да го идеализирате. Бъдете обективна реалистка. Вашият женен мъж не е съвършен. Съсредоточете се върху всеки от неговите недостатъци, които могат да ви помогнат да видите в него обикновения човек, а не принца от приказките.

Източник

Снимка

*  *  *

Ако ви е харесала тази статия, моля споделете я с вашите приятели.

Ако

 • имате проблем, с който не можете да се справите сам/а,
 • имате пост-ковид синдром или съмнения за такъв след прекаран COVID-19,
 • желаете да усъвършенствате себе си,
 • считате, че имате нужда от консултация относно взаимоотношенията с децата си или с вашия партньор,
 • искате да гледате по-оптимистично на живота, но не можете да се справите сам/а,
 • или желаете да опознаете личността си чрез тестове,

свържете се с мен, ще се радвам да ви помогна.

This Post Has One Comment

 1. А трябва ли да обуздаваме желанията си, да избягваме флирта? До колко? Не е ли добре всеки да реши за себе си?
  Кое ни прави щастливи?

Вашият коментар