Loading

стрес

Ако сте уморени от нервно пренапрежение, психологически товари и не можете бързо да разпуснете, пробвайте тези 4 лесни начина, които във всеки момент могат да ви избавят от стреса и да ви дадат възможност пълноценно да се наслаждавате на живота.

Как да снемете нервното пренапрежение?
1. Яжте

Храната може да бъде както благословия, така и проклятие. Някои хора злоупотребяват с храната по време на стрес, което води до увеличение на теглото или появата на чувство за вина. Ако нервното пренапрежение прави от вас гладен звяр, пробвайте да превключите към безвредна храна. Например, може да употребявате полезни плодове или продукти, подобряващи паметта и работата на мозъка.

Следващият път, когато почувствате тревога, вземете любимо, но безопасно лакомство. Ако сте способни да се избавите от стреса с помощта на орехи, авокадо, портокали или сьомга – значи си правите пищно успокоение. Всеки път, когато отваряте хладилника в потиснато настроение, мислете за това, че трябва да направите за себе си нещо по-добро, а не да си навредите още повече. Придържайте се към здравословното хранене.

2. Общувайте

Един от най-добрите способи да се избавите от стреса е да поговорите с човек, на когото се доверявате. Здравите социални отношения и подкрепата на близки хора са отличен начин за снемане на нервното напрежение. Когато у вас се натрупват прекалено много негативни емоции, позвънете на близък приятел и си излейте душата. Споделяйки чувствата си с приятел или приятелка, вие веднага ще почувствате облекчение. Всеки път, когато ви се струва, че днес е най-лошия ден във вашия живот, намерете този, който няма да има нищо против да поговорите за това, което ви безпокои най-много.

3. Потете се

Менталното възприятие на околната действителност и аеробните упражнения имат еднаква нервнохимична основа. Затова потенето се счита за още един отличен способ за избавяне от стреса и получаване на заряд от положителни емоции. Физическите упражнения понижават равнището на хормоните на стреса (адреналин и контизол) и стимулират произвеждането на хормона на щастието – ендорфина, който повишава настроението. Затова следващия път, когато почувствате, че вашите нерви са на предела, обувайте маратонките и отидете да потичате.

4. Правете секс

Сексът е последното нещо, което ще ви дойде на ума, когато сте в нервно пренапрежение. Въпреки това, изследванията показват, че хората, които правят секс по-лесно преминават през стресовите ситуации, в сравнение с тези, които се въздържат от подобни занимания. Затова, ако имате тежка работна седмица или се връщате у дома нервни, отървете се от тези емоции с партньора си в леглото и това ще увеличи неколкократно настроението ви.

Източник

Снимка

*  *  *

Ако ви е харесала тази статия, моля споделете я с вашите приятели.

Ако

  • имате проблем, с който не можете да се справите сам/а,
  • имате пост-ковид синдром или съмнения за такъв след прекаран COVID-19,
  • желаете да усъвършенствате себе си,
  • считате, че имате нужда от консултация относно взаимоотношенията с децата си или с вашия партньор,
  • искате да гледате по-оптимистично на живота, но не можете да се справите сам/а,
  • или желаете да опознаете личността си чрез тестове,

свържете се с мен, ще се радвам да ви помогна.

Вашият коментар